Anlita inspirationsföreläsare – som Caroline af Ugglas

Visste du att Caroline af Ugglas arbetar som inspirationsföreläsare? Jo det gör hon. Och det är kanske inte så konstigt. Det är många artister, sportsmän (- och kvinnor) som arbetar som inspirationsföreläsare. Oftast ska de ha vunnit pris, eller erhållit någon VM-titel och har uppnått vissa segrar för att de ska vara trovärdiga som inspirationsföreläsare. Caroline af Ugglas är en sådan inspirationsföreläsare som har ett medryckande sätt och en hel del att säga till andra om motivation.

Varför ska man då anlita en inspirationsföreläsare? Är det inte bara pjosk och fånerier? Nej, det är inte det. Alla kan behöva bli inspirerad då och då. Om man är en företagsledare, så kan man se att de egna anställda är håglösa. Det kanske var länge sedan de tänkte på varför de arbetar? Det är lätt att mista målet och glömma bort vad det är som man ska uppnå. Då är det alltid bra att anlita en inspirationsföreläsare som liksom Caroline af Ugglas, kan få människor att tänka till och agera annorlunda.

Varför ska man anlita en inspirationsföreläsare?

  • Anlita en inspirationsföreläsare till företagets kick-off. Man kanske vill ha en kick-off i företaget som gör att alla sparkar igång verksamhetsåret med ny energi och ny motivation och ta nya tag. Om företaget upplever att många av de som är anställda är trötta och tröga. De kanske har mist geisten och glömt varför de arbetar. Så kan det vara bra att både bjuda personalen på en rolig kick-off, men också på samma gång påminna om varför de arbetar med det som de arbetar med.
  • Få de anställda att arbeta på nytt sätt. Är det så att man genomgår en företagsförändring, så kan man behöva få personalen med sig på förändringen. Då kan en inspirationsföreläsare hjälpa till att få personalen att ta nya tag.
  • Komma ur en svacka ekonomiskt eller moraliskt. Om företaget befinner sig i en svacka och inte vet hur man ska ta sig ur den, då kan en inspirationsföreläsare göra så att alla lägger manken till och anstränger sig lite extra så att företaget kommer på fötter igen.

Så kan man arrangera en kick-off

Säg att man vill arrangera en både rolig men också en matnyttig kick-off för företagets anställda. Då kan man boka in ett hotell som erbjuder konferens, men också har badtunna, bastu och spa i ett och samma hotell. Då kan man arrangera så att personalen kan få nödvändig massage, bada och roa sig i hotellets bar. På dagarna kan man boka in en inspirationsföreläsare som pratar om viktiga saker och som inspirerar personalen. Sedan kan man ha gruppsamtal om hur man kan ta sig vidare i framtiden. På kvällarna äter och dricker man gott. När sedan konferensen är slut, har man förhoppningsvis mer motiverad personal. Läs mer om inspirationsföreläsare här: https://www.inspirationsföreläsare.nu.

28 Oct 2019