Badrumsrenovering: Tips för att välja material och hålla budgeten

Att renovera badrummet är ett omfattande projekt som många husägare går igenom. Men hur ofta behöver badrummet egentligen renoveras? Och hur kan man välja material och inredning som håller länge utan att spräcka budgeten? Här är några användbara tips för att planera en lyckad badrumsrenovering.

Hur ofta ska badrummet renoveras?

Ungefär vart femtonde till tjugonde år är det dags att renovera badrummet. Detta beror på att badrum är utsatta för mycket slitage och fukt, vilket kan leda till skador och läckage. Därför är det viktigt att välja material och inredning med omsorg för att få ett hållbart och vackert resultat.

Välj hantverkare med våtrumscertifiering

För att undvika läckage och fuktskador bör badrumsrenoveringen utföras av en hantverkare med våtrumscertifiering. Detta är en säkerhetsåtgärd för att se till att allt arbete utförs enligt gällande standarder och krav. Det finns företag som erbjuder totalentreprenad inom badrumsrenovering, vilket innebär att de ansvarar för hela projektet och alla involverade hantverkare. Detta kan vara en fördel då man slipper koordinera olika hantverkare och kontrollera deras behörighet. Dessutom är det enklare att åtgärda eventuella fel om man har en enda kontaktperson att vända sig till.

Håll budgeten genom att välja rätt material

En badrumsrenovering i Bromma kan vara kostsam, men det är möjligt att hålla budgeten genom att välja rätt material och inredning. Sätt en budget och leta sedan efter material och inredning i rätt prisklass. Tänk på att satsa lite extra på det som känns viktigast, som exempelvis ett badkar, och välj sedan ett billigare kakel eller våtrumstapet för att hålla kostnaderna nere. Försök även att välja material och färger som håller länge och som ni trivs med även efter flera år. Detta kan spara pengar i längden då ni slipper renovera badrummet igen efter bara några år.

5 Aug 2023