Bilskrot i Södertälje med gratis upphämtning

Det är inte alls ovanligt att bilen man vill skrota inte ens går att köra. Men det finns en bilskrot i Södertälje som kostnadsfritt hämtar upp skrotbilar.

Många väntar med att skrota bilen tills den inte längre går att köra och då kan det blir svårt att få den till skroten. Tack och lov finns det bilskrotar som kommer och hämta bilen kostnadsfritt. Det är dock viktigt att man väljer en auktoriserad bilskrot. Detta för att vara säker på att bilen tas om hand på rätt sätt och att inga vätskor eller andra farliga ämnen tillåts att läcka ut i naturen.

Men en bil har även många delar som går att återanvända som reservdelar till andra bilar. Det finns även dyrbara mineraler som man kan separera, utvinna och använda på nytt. På så vis gör man något gott för miljön när man lämnar bilen till en miljöcertifierad bilskrot.

Viktigt att tänka på då man lämnar bilen till en bilskrot

Att få bilen skrotad på en bilskrot i Södertälje kostar ingenting så länge bilen är komplett och är av en årsmodell som inte är äldre än 1995. En äldre bil kostar normalt runt 1500 kr att skrota. Likaså en bil som inte är komplett eller som har brunnit. Men priserna kan också variera mellan olika bilskrotar och det kan därför löna sig att jämföra.

När man skrotar sin bil måste man ta med sig registreringsbevis gula del samt sin legitimation. Detta för att man inte ska kunna skrota någon annans bil. Vänder man sig till en auktoriserad bilskrot behöver man inte avregistrera bilen eftersom bilskroten sköter detta. Hitta mer om en bilskrot, gå till denna sida: bilskrotsödertälje.se

14 Mar 2023