Enklare väg till arbetstillstånd

Vad krävs egentligen för att få lov att arbeta i Sverige om man kommer utanför EU? Vad krävs för att man ska lyckas få ett arbetstillstånd? Ta reda på det här.

För många är det en givande och utmanande tid att flytta till ett annat land och arbeta. Man får uppleva en ny kultur samtidigt som man får se ett helt annat land. Det är lika många invandrare som vill komma till Sverige och testa på det. Men precis som på andra ställen, så är det inte helt självklart.

Om personen kommer utanför EU och vill arbeta i Sverige, så är det långt ifrån enkelt. Det krävs nämligen ett arbetstillstånd. Arbetstillståndet är något man ansöker om från migrationsverket. De gör en utredning för att se om en kan få det. Men för att få det, så måste några saker ha gått helt rätt till.

Ta hjälp med arbetstillståndet

Arbetet som det handlar om, måste först ha funnits ute på svensk arbetsmarknad i 10 dagar. Därefter måste personen ha blivit erbjuden det. Det bästa är att ta hjälp av en jurist som har koll på det området. De hjälper en genom hela processen.

Har en redan ett arbetstillstånd, men behöver ansöka om ett längre, så hjälper juristen även till med en förlängning av arbetstillstånd. Det är det bästa alternativet för att lyckas att få ett arbetstillstånd, eller att lyckas förlänga det. De har full koll på reglerna hos migrationsverket och kan även korta ner väntetiden en del.

21 Feb 2023