Flyttstädning i Göteborg enligt Mäklarsamfundets riktlinjer

En flyttstädning i Göteborg tar lång tid att utföra för den som är ovan. Är man osäker på hur man utför en flyttstädning är det bättre att anlita en städfirma.

En flyttstädning är omfattande och kräver mycket tid, särskilt om man är ovan. Missar man något eller slarvar kan man dessutom bli tvungen att städa om bostaden. Därför kan det vara klokt att överlåta flyttstädningen till en städfirma. Då kan man vara säker på att den blir både godkänd och klar i tid tills det att nycklarna ska överlämnas.

Vid en professionell flyttstädning dammas tak och väggar. Golven dammsugs och fuktmoppas, likaså rengörs golvlister, kontakter, fönsterbrädor, karmar, dörrar och element. Garderober och skåp rengörs in- och utvändigt. I kök rengörs fläkt och vitvaror in- och utvändigt precis som alla skåp och lådor. Sist men inte minst städas toalett och badrum grundligt.

Flyttstädning enligt schysta villkor

Tack vare rutavdraget går det att idag få prisvärd flyttstäd i Göteborg. Men det är viktigt att man väljer en städfirma som är seriös och som erbjuder garanti på sin städning. Likaså ska städfirman ha ordentliga försäkringar som täcker om det skulle uppstå skador på någon yta vid städningen.

Ta in offerter från några olika städföretag och fråga även efter referenser och vilka villkor som gäller. Tänk på att en städfirma som erbjuder flyttstädning till väldigt lågt pris sällan är seriös. Det kan vara ett tecken på att de inte har fast anställd personal eller inte betalar avtalsenliga löner.

6 Mar 2023