Hjälpsamma mäklare på Hisingen

Planerar du att flytta till Hisingen och vill ha tag i en mäklare? Det är nästan ett måste, och samma sak gäller för dig som istället önskar sälja ett objekt.

Det finns en pågående, och förmodligen ändlös, diskussion huruvida Hisingen är en del av Göteborg eller inte. En del hävdar att det är ett eget samhälle och också bör talas om som ett eget samhälle. Samtidigt ligger det trots allt i Göteborgs kommun, så man kan förstå förvirringen.

Men nu skulle inte den här texten kretsa kring frågan om Hisingen ligger i Göteborg eller inte. Den skulle snarare rikta sig till dig som vill flytta till eller från just nämnda område. För i båda fallen kommer du att behöva ha att göra med en mäklare på Hisingen för att ro affären i hamn.

Mäklare – jobbar huvudsakligen för säljaren

Som sagt gäller det både om du vill sälja eller köpa. Den förstnämnda behöver anlita en mäklare för att få ut sitt objekt på marknaden och ragga spekulanter. Köparen kan inte heller komma undan kontakten med mäklaren, eftersom alla bud läggs via mäklaren. I regel har köparen och säljaren ingen direktkontakt förrän det är dags att skriva kontrakt.

Det du dock ska komma ihåg, kanske framför allt som köpare, är att mäklaren i första hand jobbar för säljaren. Vad det innebär i praktiken kan förstås te sig ganska olika, men det är en tanke som är viktig att ha med sig när man går in i affären och gör sina val. Om du vill läsa mer om mäklare, gå till denna sida: mäklare-hisingen.se

20 Mar 2023