Hjulinställning i Uppsala för säker bilkörning

Om du är rädd om ditt liv och din privata ekonomi ska din bil alltid ligga rätt på vägen. Kontakta ett företag som sysslar med hjulinställning i Uppsala.

Det finns flera sätt att göra tillvaron osäker. Ett klassiskt sätt är att missköta sin bil. Att bilen inte alltid är nytvättad och blänker i solen är kanske inte det viktigaste. Men att köra bil med bromsar som slitits och hjul som vibrerar är oförlåtligt. Det är att riskera både sitt eget och andras liv.

Varför kör då bilförare med felaktig hjulinställning? Den som envisas med att själv byta bilens däck mellan vinter- och sommarsäsong får ingen automatisk kontroll av att däcken kommer att ligga rätt på vägen. Ibland dras däcken åt för hårt och dessutom krävs ibland att däcken efterdras efter cirka 50 kilometer.

Hjulinställning i Uppsala för mindre däckslitage

Att riskera en olycka till följd av bristfällig hjulinställning är naturligtvis illa nog. Med felaktig hjulinställning kommer däcken att bli slitna ojämnt och i förtid. Att komma till den årliga bilprovningen och varje gång få konstaterat att dina däck inte duger är irriterande. Dessutom leder det till helt onödiga utgifter för nya däck. Speciellt som det inte är särskilt svårt att upptäcka en felaktig hjulinställning.

Normalt ska du hålla i en bilratt med båda händerna, men om du vill kolla hjulinställningen kan du släppa den på en raksträcka i några sekunder. Drar bilen åt höger eller vänster? Då är det dags att kontrollera och justera inställningen av hjulen. Vibrerar ratten när du håller i den? Det är ett tecken på att hjulen är i obalans och har fel inställning av hjulvinklarna.

Hjulinställning i Uppsala ger lägre kostnader

Erik har hittills inte vårdat sin bil som han borde ha gjort. Visserligen tvättar han sin bil regelbundet men nästan varje gång han varit på bilbesiktning tvingas han köpa nya däck. “Lägger alla människor ut lika mycket pengar på bildäck som vi” frågar Eriks fru en dag. “Det kostar ju oss nästan femtusen kronor om året”, fortsätter hon.

Erik blir svaret skyldig, men har ett förslag: “Jag kanske ska undersöka saken med ett företag som sysslar med hjulinställning i Uppsala”. Det visar sig vara ett klokt beslut. Firman har instrument, verktyg och kunnig personal som ställer in bilens hjul i rätt vinklar och enligt biltillverkarens rekommendationer.

10 Dec 2023