Hundfoder som din hund mår bra av

Ett bra hundfoder behöver inte vara dyrt men det måste innehålla de näringsämnen din hund behöver och vara så gott att din hund ser fram emot sin mat.

Din hund behöver få bra näringsriktig mat som dessutom ger lite tuggmotstånd och därför är det bra att låta den få det som kallas torrfoder. Torrfoder består av torkade fisk- eller köttprodukter blandat med grönsaker eller ris och har fördelen att du alltid kan ha en stor påse stående hemma.

Ett torkat hundfoder innebär att hundens tandkött får lite massage av de knapriga bitarna. Men om du har en hund med känslig mun kan du lägga bitarna i blöt så de blir lättare att äta. En del hundar tycker om att ha sin mat stående och ta en bit lite då och då.

En blandning av torrt och konserverat hundfoder

Ibland kan det vara roligt att variera hundens mat. Men du ska undvika att ge den rester från middagsbordet eftersom de ofta är starkt kryddade och exempelvis kan innehålla lök som inte är bra för hundens magen. Bästa sättet att ge hunden något nytt är att varva med lite konserverat hundfoder.

När du köper hundfoder på Rusta hittar du en bra balans i hundens kost. Det finns torrfoder och våtfoder som har en bra sammansättning av råvaror för både små och stora hundar. Allt hundfoder behöver anpassas efter hundens storlek, ålder och efter hur aktiv den är. På förpackningen framgår det hur stora portioner du ska ge.

20 May 2022