Le med hela ansiktet!

Ett leende sker inte bara med munnen. Ett leende som visar upp tänderna kan ändå kännas falskt om inte resten av ansiktet är med på noterna. Det här är ofta en avgörande punkt då det kommer till att bli bra på bild. Jämför man professionella modeller med vanliga personer och deras respektive resultat på en bild så kommer den förra att kännas äkta, genuin och välkomnande.

Ler du som lekman på en bild så kommer det kanske att se konstlat, stelt och påklistrat ut. Skillnaden ligger i att en modell vet hur man ler med hela ansiktet och kan framkalla känslan av vad det är som skapar den där känslan då man bara vill le och skratta - även om det bara finns en kameralins och en fotograf framför ögonen. Du å din sida, du blir nervös och du ler bara med munnen. Det syns definitivt så bilden framkallas.

Ta hjälp av en tandläkare

Skam kan vara en anledning till varför man har svårt att lyckas på en bild. Du kanske skäms över dina tänder - form, storlek och framförallt färgen på dessa. Du kanske skäms över att din panna frå rynkor då du skrattar, du kanske tycker att du får kråkfötter vid ögonen då du ler och du kanske vill visa läpparnas fyllighet genom att le med stängd, putande mun?

Det är inte ovanligt, men det går att slippa den här skammen och där man genom att besöka en tandläkare kan komma till nästa platå. Här kommer några tips på hur en tandläkare i exempelvis Stockholm kan få dig att avfyra ett vägvinnande leende nästa gång det är dags för att fotograferas:

  • Tandblekning: Den stora anledningen till varför många väljer bort ett leende är att man skäms över färgen på sina tänder. Normen är idag att man ska ha kritvita tänder då sådana är synonyma med friska tänder och därmed också signalerar ett hälsosamt liv. Sant är dock att även gula tänder kan vara fullt friska och att nyansen till stor del handlar om genetik och livsstil. En person som dricker mycket kaffe kan exempelvis ha gula tänder - trots att livsstilen i övrigt är oklanderlig. Tacksamt är emellertid att det idag finns professionell hjälp med att bleka sina tänder och att man idag inte behöver vänta någon längre tid innan man får hjälp av en tandläkare. Frågan har tidigare haft låg prioritet, men idag - i takt med efterfrågan - så är det något som de flesta tandläkare erbjuder och där det är en tjänst som prioriteras som alla andra. Ett råd är att välja bort de hemmakit som finns. De ger sämre resultat och de kostar mer i längden. En tandblekning av ett mer professionellt snitt ger längre hållbarhet och skonar tändernas emalj - något som annars är en risk med att beställa någon produkt från internet.
  • Botox och fillers. Idag är en tandläkare mer än bara en professionell yrkesman för att laga dina tänder. Idag så kan många mottagningar - i synnerhet i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö - erbjuda mer estetiska behandlingar som inte enbart rör det rent dentala. Fillers och Botox är två exempel på där du som har problem med rynkor kan släta ut huden (botox) och där du som önskar mer fyllighet i exempelvis läpparna kan få detta (fillers). Fördelen med att besöka en tandläkare är att denna dels har en hygienisk miljö och där personalen definitivt har den utbildning som krävs. Besöker man en vanlig salong i Stockholm så vet man aldrig vad man får - även om priset ofta är lägre där. Priset är lägre initialt, men kostnaden kan bli hög sett till alla risker och konsekvenser som man kan drabbas av. Välj en tandläkare istället!
5 Dec 2018