Professionell fotografering hjälper vid husförsäljning

Går ni i försäljningstankar? Att sälja sin bostad, oavsett om det är ett hus eller en lägenhet, kräver en hel del från den som säljer. Det första som potentiella köpare ser är bilder på er bostad. Vad ska man tänka på vid fotografering av lägenhet och hus?

Naturliga foton utan för mycket prylar

Först och främst är det viktigt att fota så naturligt som möjligt. Att ha mycket möbler och prylar i ett rum gör att det blir svårare för potentiella köpare att se utrymmet. Även papper och annat gör att det kan se plottrigt ut. Eftersom era möbler och prylar ändå inte kommer finnas där när den nya flyttar in så är det viktigt att kunna se ytor och planlösningen på ett bra sätt. Du vill ju alltså skapa ett intryck av lägenheten eller huset i sig, inte ett intryck av ditt hem. Ta dock inte bort för mycket av möbler och prylarna, man vill ändå få en känsla av att någon faktiskt bor där. Kom bara ihåg att vissa saker som är attraktiva för ögat i verkligheten inte nödvändigtvis blir det på bild. Det kan vara en snygg kaffemaskin som inte gör sig bra på bild eller prydnadssaker.

Precis som på en visning så ger färska kryddor, färska frukter och vissa blommor ett hemtrevligt intryck. Även tända ljus kan vara en bra idé för att skapa den där hemtrevliga känslan.

Fånga bostadens charm för att övertyga köpare

Att fånga lägenhetens eller husets charm och intryck är svårt att göra som privatperson. Hur du bäst får in ljuset, vinklar och annat är svårare än vad man kan tro. Att anlita en bostadsfotograf är verkligen att rekommendera. Eftersom bilderna på lägenheten eller huset är det första som en potentiell köpare ser, så är det extremt viktigt att inte tappa potentiella köpare på grund av dåliga bilder. Även om lägenheten eller ert hus ser bättre ut i verkligheten än bilderna, så kommer potentiella köpare inte gå på visningen för bilderna har gjort sitt.

Höj värdet med en professionell fotograf

Att anlita en professionell fotograf är alltså av yttersta vikt då de kan ge viktiga råd om hur ni ska förbereda er inför fotograferingen och vad som bör eller inte bör finnas med på bild. De vet även hur de får in rätt ljus i bilderna och visa upp rum och utrymmen på bästa sätt. Med en professionell fotograf får ni fler potentiella kunder till visningen och förhoppningsvis även bättre bud och högre betalt för er försäljning. Var inte dumsnåla, en fotograf kan höja försäljningspriset avsevärt när fler människor får intresse i er bostad.

Idag erbjuder mäklare i Åkersberga och på de flesta andra orter i landet färdiga paket där professionell fotografering ingår och som används för annonser i tidningar och på internet. Det är en bra investering för att du ska få ut så mycket som möjligt för din bostad.

 

4 May 2017