Så kan en mäklare i Upplands Väsby hjälpa dig slippa amortera

En mäklare i Upplands Väsby kan ge din bostad en helt ny värdering. Kanske är din nya belåningsgrad tillräckligt låg då för att du ska kunna sluta amortera?

Det är inte så himla lätt att hantera banklån och amorteringar. Många upplever att amorteringskravet innebär en kraftig påverkan på hushållsekonomin, och skulle gärna vilja slippa att amortera under en viss period. Och med hjälp av en uppdaterad värdering kan detta faktiskt vara möjligt.

För att veta exakt vad som gäller med lån och amorteringar i ditt fall, bör du kontakta din bank. Då kan du till exempel få veta vilken belåningsgrad som gör att du kan sluta amortera lånet om du vill. Tänk bara på att en amortering egentligen inte är en kostnad, utan ett sätt för dig att spara pengar för framtiden.

Mäklare kan ge dig en bra värdering i Upplands Väsby

Nästa steg är att kontakta en mäklare som kan värdera en bostad i Upplands Väsby på rätt sätt. Om det gått en tid sedan du köpte din bostad, finns det en möjlighet att värdet på bostaden förändrats. Förhoppningsvis har din bostad stigit i värde. Om den har det, kan en ny värdering göra att din belåningsgrad sjunker automatiskt.

Om du till exempel har en tidigare värdering på 1,9 miljoner och en belåningsgrad på 70 procent kan en ny värdering till 2,6 miljoner ställa siffrorna helt på ända. 70 % av 1,9 miljoner är nämligen en helt annan procent av 2,6 miljoner. Kanske så få procent att du kan sluta amortera. Räkna själv så får du se!

26 Feb 2023