Så väljer man solcellsleverantör

Funderar ni på att installera solceller? Välj då en solcellsleverantör som arbetar med kvalitativa system som håller länge. Här kommer några användbara tips.

Med egna solceller på taket kan man själv producera en stor del av den el hushållet behöver och på så vis rejält kapa sina elräkningar. Men för att investeringen ska bli riktigt lönsam gäller det att också välja solceller av bra kvalitet och som håller riktigt länge.

Innan man skaffar solceller kan det vara bra att fundera över behovet och vilka förväntningar man har. Är det för att solceller höjer värdet på huset och sänker elräkningen? Är det av miljösynpunkt eller både och? Detta är viktiga frågor då de avgör vilken typ av anläggning man ska satsa på och hur stor den ska vara.

Välj en solcellsleverantör som erbjuder en helhetslösning

När man väljer solcellsleverantör kan det vara bra att ta någon som erbjuder en paketlösning och som både säljer och installerar solceller. Men också hjälper till att hitta den lösning som fungerar optimalt och lever upp till hushållets behov eller förväntningar. Då solceller kan kosta en hel del lönar det sig att välja en leverantör som arbetar med välkända märken av bra kvalitet.

Det finns leverantörer som lämnar garanti på sina solceller. När man tar in offerter från olika solcellsleverantörer ska man därför även fråga vilka villkor som gäller. Innan man helt bestämmer sig för ett företag och skriver avtal måste man också ta referenser. Ring även upp dessa och ställ relevanta frågor om solcellsleverantören. Hitta mer info kring en solcellsleverantör här: elavsol.se

16 Feb 2023