Safari i Tanzania – inte som svenska skogar

Ingen naturupplevelse i världen kan nog mäta sig med en safari i Tanzania. Att befinna sig på samma yta som exempelvis ett lejon är en otrolig adrenalinkick.

En del blir otroligt imponerande av att se sådant som rådjur, dovhjortar eller till och med älgar i svenska skogar. Tänk då hur imponerad man skulle bli av att få se de djur som finns på den afrikanska savannen i Serengeti. Det är någonting helt annat än det du hittar i skogen här i Sverige.

I till exempel i Tanzania, i just nationalparken Serengeti, finns djur som skulle få dig att tappa hakan. Det finns mäktiga rovdjur som lejon, geparder, leoparder och hyenor, men också vackra och majestätiska växtätare som giraffer, antiloper, gaseller, zebror och noshörningar. Och det är bara några få exempel.

Risker med safari

Är man intresserad av att åka på safari i Tanzania är det klokt att i så fall göra det organiserat. Att gå ut på savannen är inte riktigt som att klampa ut i skogen här hemma. Det är lite av en annan riskbild när det kan lura köttätande kattdjur i gräset som bara väntar på att få smaka en munsbit av människokött.

Som tur är finns det många företag och organisationer som på ett säkert sätt kan ta dig ut i naturen och spana efter alla mäktiga afrikanska djur. På så sätt kan du, om du har tur, få se till exempel ett lejon i verkligheten utan att riskera livet på kuppen. Det är verkligen svårslaget.

11 Feb 2023