Sälja husbil - fördelar med att gå via handlare

Att sälja husbil har rent historiskt handlat mycket om tur. Man ska ha turen att lägga ut en annons i rätt läge och att rätt köpare uppenbarar sig. Om inte - ja, då har man också kunnat bli stående med fordonet under en lång tid och tvingats sälja till ett betydligt lägre pris än vad man tänkt sig.

Pandemin har emellertid skapat en helt ny marknad och en helt ny efterfrågan på husbilar. Fler familjer ser sig mer än gärna åka omkring och tillbringa semestern i Sverige snarare än att flyga runt halva jorden. Det handlar även om en större medvetenhet kring klimat och miljö. Vi vill inte flyga på samma sätt då konsekvenserna av detta blir allt mer påtagligt.

Att sälja husbil idag kan således innebära en både snabb och lukrativ affär - men det förutsätter också att rätt personer ser annonsen och att husbilen som ska säljas är i ett så bra skick som möjligt.

Svårt att sälja husbil privat

Allt detta leder oss till vikten av att sälja via en bilhandlare som specialiserat sig på husbilar. Genom att välja att sälja husbil på det sättet snarare än att sälja privat så garanteras du maximal exponering av ditt fordon - och i rätt kanaler där besökarna garanterat söker efter just en husbil och inte efter något annat typ av fordon.

Utöver detta så ser handlaren även till att åtgärda problem som har exempelvis med gasol och fukt att göra och där även husbilen fräschas upp både in- och utvändigt. Det ger en bättre chans att nå det pris man siktat på.

Stor efterfrågan och het marknad

Just vad gäller fukt och gasol så finns det nämligen problem och få köpare är villiga att chansa i dessa frågor. De vill ha en garanti på att sådana problem inte finns och att de är åtgärdade innan man slår till. En annan fördel med att sälja husbil via en handlare är att du slipper en massa bekymmer.

Säljer du privat så måste du också vara anträffbar dygnet runt. Du måste vara beredd att visa bilen så fort någon ringer - och du måste vara beredd att svara i telefonen när som helst. Du kommer även att tvingas höra en massa skambud, få en massa skäll och där det tyvärr även kan förekomma hot. Vill du ha en smidig, snabb och - i de flesta fall - lukrativ affär då är rådet att du säljer via en professionell handlare.

Mer information kring att sälja husbilar hittar du här: säljahusbil.net

25 Apr 2023