Ska hålla en kurs i fotografi

Vi som driver den här bloggen har hållit på att fotografera i hela våra liv och det har gjort att vi skaffat oss en hel del ovärderlig kunskap. Inte minst gäller detta tekniker, ljussättning, framkallning och utrustning. Kort och gott: har man - som vi  - haft ett brinnande intresse för någonting så har man också kunskap som går att föra vidare. Vi jobbar mer med fotografier för olika företag - men intresset för naturen finns fortfarande där. Det är inte alls ovanligt att några av oss ger oss ut under arla mornar i Stockholm - gärna vid Hellas - och försöker fånga olika djur, växter och trevliga vyer genom våra kameralinser.  Rogivande, trevligt och väldigt utvecklande.

Den kunskap vi gemensamt har är - utan att skryta - ovärderlig. Som inom alla andra yrken - kan man något från grunden så gör man bättre jobb, man vet vad som fungerar och man vet hur man ska hantera olika situationer på bästa sätt. Vi sitter på en gedigen kunskapsbank - men: vi har definitivt inget lås på denna.

Vår samlade kunskap är din kunskap. Vi lär gärna ut det vi kan; dels via den här bloggen och dels också genom en ny modell som ska provas om några veckor där vi ska hålla i en fysisk fotoskola.

Har fixat catering till lördagen

Hittills har åtta stycken personer anmält sig och vi har så smått börjat planeringen inför helgen då kursen ska äga rum. Den kommer att ske lördag-söndag och vi har ordnat med - lite spartansk - övernattning här i vår gemensamma, lilla studio. Sovsäckar och madrasser är något som deltagarna själva får stå för. Vi har ordnat med catering för lördagen där både vin och mat kommer att ingå. Catering var det bästa alternativet; företaget som vi anlitat kommer att dyka upp med värmeskåp i studion och servera oss en riktigt smaskig trerätters-middag - komplett med en underbar efterrätt.

Trerättersmiddag, var inte det lite att ta i? Det kan man kanske tycka, men det finns en tydlig baktanke. Middagen blir nämligen även ett test där deltagarna får träna upp sin förmåga att fota just maträtter ur olika vinklar, ljussättningar och perspektiv. Valet av företag inom catering i Stockholm skedde alltså inte av någon slump: maten ska se lika god ut som den smakar. Förhoppningsvis så faller det här experimentet väl ut.

Det får bli en relativt lugn lördag - vinet till trots. Under söndagen kommer nämligen en minibuss och hämtar oss vid 05.00. Då ska naturen fotograferas och vi får hoppas att alla tagit min uppmaning om varma kläder på allvar. En decembermorgon i Stockholm kan, trots allt, bjuda på några minusgrader.

Det här blir spännande, men då detta skrivs så kommer en naturlig fråga upp: undra om det är möjligt att även beställa frukost av firman inom catering? Vi får kolla!

11 Dec 2017