Tunga lyft - uteslut riskerna innan

En flytt kan delas in i flera olika moment. Dels handlar det om att sköta det mer administrativa - du ska flytta abonnemang, säga upp försäkringar, göra en flyttanmälan, hyra en flyttbil, fixa kartonger, packa och exempelvis kontakta en städfirma för flyttstädning om du inte planerat att utföra den på egen hand. Dels så handlar det också om att säkerställa en effektiv och smidig flytt på andra sätt. Har du föremål som är svåra att lyfta på egen hand och där du och dina vänner kommer att få problem? Handlar det om tunga lyft så bör du överväga en flyttfirma.

Tunga lyft kan innebära att du ska flytta ett piano, ett kassaskåp, ett löpband - som inte kan monteras isär - eller exempelvis en bokhylla modell större. Kort sagt: föremål och saker som du kommer att behöva hjälp med att bära av fler än en enda person. Det handlar ofta om lyft som är farliga sett till att man får svårt att hitta ett grepp, svårt att kunna fördela vikten och svårt att rymmas - alla får liksom inte plats runt exempelvis pianot och i trapporna samtidigt.

Allt detta kan få ödesdigra konsekvenser där man kan klämmas eller skadas allvarligt. Tappar någon person greppet - eller balansen - så kan någon annan få hela tyngden över sig. En sak står klar i detta: du vill inte att dina vänner riskerar livet bara för att hjälpa dig att flytta, eller hur?

Prisvärd hjälp med tunga lyft

Sedan några år tillbaka så är flytthjälp inkluderad i Rut. Det innebär att du som privatperson kan anlita en flyttfirma och sedan dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration - en administrativ företeelse som dessutom inte kräver någonting av dig då företaget sköter allting. Denna möjlighet bör du ta tillvara på i samband med din flytt i allmänhet, men vid tunga lyft i synnerhet. En flyttfirma har kunskapen, erfarenheten och utrustningen - ibland kan en kranbil krävas - för att erbjuda dig hjälp med tunga lyft där ingen riskerar att göra sig illa. Det är värt att betala för.

30 Sep 2023