Vårdnadstvist för barnens bästa

Att genomgå en vårdnadstvist är jobbigt på många sätt. En typ av vårdnadstvist är att ansöka om ensam vårdnad för de älskade barn man är förälder till.

Hon hörde hur Leon skrattade inifrån sitt rum där han och kompisen lekte för fullt. Isabelle drömde om kärnfamiljslivet, precis som hon själv vuxit upp. Två trygga föräldrar och tre härliga ungar på det, det var drömmen. Så träffade hon Jocke, drömprinsen alla kategorier trodde hon.

Hon borde anat redan innan hon blev gravid att det var något som inte stämde med Jocke. Så många ursäkter hela tiden som knappt stämde. Han blev lycklig när Isabelle visade stickan med plus men sedan eskalerade det. Hon kunde inte förstå hur det kunde gå så här åt skogen.

Att genomföra en vårdnadstvist för ensam vårdnad

Redan innan Leon föddes hade hon flyttat till en egen lya, fast besluten att fixa detta. Givetvis hade hon hoppats att Jocke skulle ta sitt sunda förnuft till fånga och inse att han var pappa. Nu orkade inte Isabelle mer, Leon hade nyss fyllt fyra. Allt var förberett och klart, imorgon skulle hon begära ensam vårdnad.

Det skulle underlätta hennes och Leons liv betydligt. Bara att äntligen kunna skaffa ett pass och åka iväg utomlands var en dröm. Gick det som planerat skulle de fira Leons femårsdag i ett varmt och härligt Grekland. Mormor, morfar och moster skulle givetvis åka med till ljuvliga Grekland. Men ett steg i taget, först skulle hon fixa att hon fick ensam vårdnad om Leon.

2 Feb 2023