Välj rätt gaming dator

Hur ska man tänka när man ska köpa ny dator? Behöver man alla finesser och vad kommer man att använda denna till? För att veta att man väljer rätt typ så kan det vara bra att läsa på lite innan.

Många gillar dataspel idag, både barn och även vuxna. Det finns olika spel för olika åldersgrupper och det finns spel som passar för både de mindre och de vuxna, vilken kan vara kul om man som förälder till exempel vill kunna spela tillsammans med sina barn. Om man vill köpa en dator som man vill ska kunna passa för att spela mycket spel på, vilken ska man då välja? Finns det saker som man behöver tänka på innan man öppnar upp plånboken? Hur mycket kommer man att behöva betala för en bra och rejäl gamingdator? Svaret på den sista frågan är inte enkel. Det finns egentligen inget enkelt svar, men om man är ute efter en riktigt bra och snygg gamingdator så får man nog i alla fall räkna med att lägga ut mellan sju och tio tusen kronor. Detta förutsatt att man sedan tidigare har mus, tangentbord och datorskärm.

Vad ska man tänka på?

Innan man bestämmer sig för vilken dator man vill ha så behöver man först fundera lite kring vad den ska användas till. Ska den vara primärt för att spela spel på så bör det finnas en del egenskaper hos den dator man väljer. Till exempel ramminne som också kallas internminne, processor, lagringsutrymme/enheter och anslutningar. Ska man spela väldigt stora spel med hög grafik så behöver man ha en kraftfull dator för just de typ av spel man vill spela. Vilket grafikkort gamingdatorn har är idag nästan det absolut viktigaste att kika på innan man köper.

Stationär eller bärbar gamingdator?

Denna fråga beror väl lite på också. Behöver man ta med sig sin dator för att spela med vänner eller kommer man enbart att spela hemma? En bärbar dator är självklart lättare att ta med sig om man ska någonstans, men nackdelen med att använda sig av en sådan som just gamingdator är att batteritiden inte räcker särskilt länge. Sedan finns det stor risk för överhettning i både dator och laddsladden när man spelar och använder den på det viset. Om man vill kunna spela ohejdat och även kunna uppgradera varje komponent utan problem så bör man välja en stationär dator. Läs mer om gamingdatorer på denna webbsida: https://www.arsadata.se 

2 Aug 2020