Vanliga frågor om badtunnor

Vad kostar en badtunna?

Priserna varierar ganska mycket. Det finns budgetvarianter för 5000 kronor. De flesta badtunnor kostar mellan 20000 - 50000 kronor.

Hur installerar man en badtunna?

Är det en fristående badtunna som inte är inkopplad till varken avlopp eller elektricitet handlar installationen mest om att få badtunna på plats, plocka bort allt emballage och skydd samt rengöra den innan man börjar använda den. Det är bra om du förberett innan så att den har en bra och jämn plats att stå på.

Läs alltid bruksanvisningen innan du sätter igång. Om den skall kopplas till elnätet eller till ett avlopp så ska du anlita en fackman som kan gör a installationen på rätt sätt och se till att badtunnan är säker att använda.

Hur ofta ska man byta vatten i en badtunna?

Det beror helt på hur många det är som använder den och om ni duschar innan. Är det flera som använder de, exempelvis familj eller vänner, så är det brukligt att byta efter varje gång. Badar bara du själv kan du använda samma vatten i 1-2 dagar. Det finns kemikalier man kan använda för att rengöra vattnet så man inte skall behöva byta vatten lika ofta. Dock är det mest hygieniskt att byta vatten.

Kan man använda badtunna på vintern?

Något av det bästa med en badtunna är att den går att använda året runt. Men man skall vara extra noga med att tömma badtunnan på vintern efter varje bad så att vattnet inte fryser och förstör den.

Hur lång tid tar det att värma upp vattnet i en badtunna?

Det varierar mellan olika årstider och badtunnans storlek. Ju större badtunna desto längre tid tar det. En normal stor badtunna tar cirka 2 timmar att värma upp på sommaren och 4 timmar att värma upp på vintern. Se därför till att alltid börja elda eller på annat sätt värma vattnet i din badtunna i god tid innan du och ditt eventuella sällskap tänkt er bada.

5 Nov 2022