Visa upp företaget med professionellt tryck

 

Första intrycket räknas

Det är mycket prat om första intrycket och ditt marknadsföringsmaterial är en stor del av detta. Du kan sälja hur bra produkter eller tjänster som helst, men om kundens första möte med dina varor är en dålig folder så kommer det med mindre sannolikhet bli en affär.

Eftersom första intrycket är så viktigt så är det väldigt viktigt att välja ett bra tryckeri för ert marknadsföringsmaterial. Ett riktigt bra tryckeri kan även hjälpa er med den grafiska designen så materialet ser attraktivt ut.

Bara för att själva råmaterialet är av bra kvalité så hjälper det inte om den grafiska designen är dålig. Ett bra tryckeri vet också hur ni ska komponera färger, stilar, text och bilder för att marknadsföringsmaterialet ska bli så bra som möjligt.Vi kan inte betona vikten av ett bra tryckeri tillräckligt. Det kan alltså vara värt att betala för frakt från en annan del av landet eller ett helt annat land, om marknadsföringsmaterialet blir riktigt bra.

Personlig kontakt med tryckeriet ger bra resultat direkt

Vissa företag vill ha ett tryckeri där man kan få mycket personlig service och hjälp, medan andra företag vill ha ett tryckeri som bara tillverkar det som skickas in. Valet beror på hur kunniga ni själva är i material, grafisk design och layout. Det är alltid bättre att fråga tryckeriet om råd i de fall man är osäker, än att göra en stor order och bli missnöjda med det levererade slutresultatet.

Vissa tryckerier kan ta betalt för att hjälpa till med den grafiska designen och textinnehållet på ert marknadsföringsmaterial, men det kan vara värt att betala för det. Hellre att det blir bra och säljande än att det blir halvdant för ni ville spara några hundralappar och göra det själva.

Det enklaste är att se det ur en annan synvinkel, dvs. att du är den som tar emot marknadsföringsmaterial som är dåligt gjort. Det kan vara dåligt tryck, dålig komponering av bilder, texter eller helt enkelt något som ser rörigt ut. Om du själv får samma information på två olika foldrar, vilken väljer du? Troligtvis den som ser mest professionell ut.

1 May 2017